Fișierul intrare/ieșire albine.in, albine.out Sursă .campion 2011
Autor Adrian Panaete Adăugată de avatar francu Cristian Frâncu francu
Timp de execuție pe test 0.5 sec Limită de memorie 2048 KB
Scorul tău N/A Dificultate stea de rating de tip fullstea de rating de tip fullstea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip empty
open book Poți vedea testele pentru această problemă accesând atașamentele .

Albine

Albinele din Roiul Pătrat sunt în stup. Stupul are forma unei matrice nxn, inițial existând câte o albină în fiecare poziție și formând astfel un roi sub formă de pătrat. Roiul va efectua mișcări în cele 4 direcții (sus, jos, stânga, dreapta), albinele mutându-se simultan la o mișcare în poziția vecină pe direcția respectivă. Mișcările sunt codificate luând ca reper poziția fixă a stupului. Deci dacă o albină va ocupa la un moment dat poziția (i, j), la momentul următor, în funcție de mișcarea efectuată de roi, ea va fi plasată astfel:

Mișcare 0 (sus) => poziție (i-1, j)
Mișcare 1 (dreapta) => poziție (i, j+1)
Mișcare 2 ( jos ) => poziție (i+1, j)
Mișcare 3 (stânga) => poziție (i, j-1).

În succesiunea de mișcări unele albine vor părăsi stupul altele care la un moment anterior părăsisera stupul vor reveni în stup. Astfel după fiecare mișcare, roiul își păstrează forma dar își modifică poziția. Dacă o albină se găsește la un moment dat în exteriorul stupului va culege 1 (un) gram de polen. Să se stabilească în urma unei succesiuni de mișcări date ce cantitate totală de polen au cules albinele din roi.

Cerință

Cunoscându-se n – dimensiunea stupului, m – numărul de mișcări, precum și succesiunea acestora să se determine cantitatea totală de polen culeasă.

Date de intrare

Fișierul de intrare albine.in conține pe prima linie cele două valori pentru n și m – numere naturale separate printr-un spațiu și pe a doua linie cele m mișcări codificate prin numere de la 0 la 3 astfel : 0=sus, 1=dreapta, 2=jos, 3=stânga, separate prin câte un spațiu.

Date de ieșire

Fișierul de ieșire albine.out va conține pe prima linie o valoare naturală reprezentând cantitatea totală de polen culeasă de toate albinele din stup (exprimată în grame).

Restricții

  • 1 ≤ n ≤ 10.000
  • 1 ≤ m ≤ 1.000.000

Exemplu

albine.in albine.out
4 7
1 1 2 1 3 0 1
65

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 2 categorii