Fișierul intrare/ieșire alee.in, alee.out Sursă OJI 2007 clasa a 10-a
Autor Marinel Șerban Adăugată de avatar francu Cristian Frâncu francu
Timp de execuție pe test 0.1 sec Limită de memorie 2048 KB
Scorul tău N/A Dificultate stea de rating de tip fullstea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip empty
open book Poți vedea testele pentru această problemă accesând atașamentele .

Alee (clasa a 10-a)

Parcul orașului a fost neglijat mult timp, astfel că acum toate aleile sunt distruse. Prin urmare, anul acesta Primăria și-a propus să facă reamenajări. Parcul are forma unui pătrat cu latura de n metri și este înconjurat de un gard care are exact două porți. Proiectanții de la Primărie au realizat o hartă a parcului și au trasat pe hartă un caroiaj care împarte parcul în nxn zone pătrate cu latura de 1 metru. Astfel harta parcului are aspectul unei matrice pătratice cu n linii și n coloane. Liniile și respectiv coloanele sunt numerotate de la 1 la n. Elementele matricei corespund zonelor pătrate de latură 1 metru. O astfel de zonă poate să conțină un copac sau este liberă. Edilii orașului doresc să paveze cu un număr minim de dale pătrate cu latura de 1 metru zonele libere (fără copaci) ale parcului, astfel încât să se obțină o alee continuă de la o poartă la alta.

Cerință

Scrieți un program care să determine numărul minim de dale necesare pentru construirea unei alei continue de la o poartă la cealaltă.

Date de intrare

Fișierul de intrare alee.in conține pe prima linie două valori naturale n și m separate printr-un spațiu, reprezentând dimensiunea parcului, respectiv numărul de copaci care se găsesc în parc. Fiecare dintre următoarele m linii conține câte două numere naturale x și y separate printr-un spațiu, reprezentând pozițiile copacilor în parc (x reprezintă linia, iar y reprezintă coloana zonei în care se află copacul). Ultima linie a fișierului conține patru numere naturale x1 y1 x2 y2, separate prin câte un spațiu, reprezentând pozițiile celor două porți (x1, y1 reprezintă linia și respectiv coloana zonei ce conține prima poartă, iar x2, y2 reprezintă linia și respectiv coloana zonei ce conține cea de a doua poartă).

Date de ieșire

În fișierul de ieșire alee.out se va afla o singură linie pe care va fi scris un număr natural care reprezintă numărul minim de dale necesare pentru construirea aleii.

Restricții

  • 1 ≤ n ≤ 175
  • 1 ≤ m ≤ n*n
  • Aleea este continuă dacă oricare două plăci consecutive au o latură comună.
  • Aleea începe cu zona unde se găsește prima poartă și se termină cu zona unde se găsește cea de a doua poartă.
  • Pozițiile porților sunt distincte și corespund unor zone libere.
  • Pentru datele de test există întotdeauna soluție.

Exemplu

alee.in alee.out Explicație
8 6
2 7
3 3
4 6
5 4
7 3
7 5
1 1 8 8
15
O modalitate de a construi aleea cu număr minim de dale este:
2 2 2 0 0 0 0 0
0 0 2 2 0 0 1 0
0 0 1 2 0 0 0 0
0 0 0 2 2 1 0 0
0 0 0 1 2 0 0 0
0 0 0 0 2 2 0 0
0 0 1 0 1 2 2 0
0 0 0 0 0 0 2 2
(cu 0 zonele libere, cu 1 am marcat copacii, iar cu 2 dalele aleii).

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 4 categorii