Fișierul intrare/ieșire arme.in, arme.out Sursă OJI 2012 clasa a 7-a
Autor Emanuela Cerchez Adăugată de avatar francu Cristian Frâncu francu
Timp de execuție pe test 0.1 sec Limită de memorie 2048 KB
Scorul tău N/A Dificultate stea de rating de tip fullstea de rating de tip fullstea de rating de tip fullstea de rating de tip emptystea de rating de tip empty
open book Poți vedea testele pentru această problemă accesând atașamentele .

Arme (clasa a 7-a)

Notă: această problemă a fost modificată față de original pentru a deveni o aplicație didactică la metoda de sortare prin selecție. Limita superioară a puterilor este acum două milioane.

Vasile joacă (din nou!) jocul său preferat cu împușcături. Personajul său are la brâu N arme, așezate în N huse speciale, numerotate de la 1 la N. Arma din husa i are puterea pbi (1≤i≤N). În camera armelor a găsit M arme, așezate pe perete, în M locații, numerotate de la 1 la M. Pentru fiecare armă j (1≤j≤M) este cunoscută puterea sa pcj.

Vasile poate înlocui arme pe care le are la brâu cu arme aflate pe perete în camera armelor. La o înlocuire el ia arma de pe perete din locația j (1≤j≤M) și o pune la brâu în husa i (1≤i≤N), iar arma din husa i o pune pe perete în locația j.

Cerință

Scrieți un program care să determine suma maximă a puterilor armelor pe care le va avea la brâu Vasile după efectuarea înlocuirilor.

Date de intrare

Fișierul de intrare arme.in conține pe prima linie numerele naturale N M, reprezentând numărul de arme pe care le are la brâu, respectiv numărul de arme aflate în camera armelor. Pe a doua linie se află N numere naturale pb1 pb2 ... pbN reprezentând în ordine puterile armelor pe care Vasile le are la brâu. Pe a treia linie se află M numere naturale pc1 pc2 ... pcM reprezentând în ordine puterile armelor aflate în camera armelor. Numerele scrise pe aceeași linie sunt separate prin spațiu.

Date de ieșire

Fișierul de ieșire arme.out va conține o singură linie pe care va fi scrisă suma maximă a puterilor armelor de la brâul lui Vasile, după efectuarea înlocuirilor.

Restricții

  • 1 ≤ N, M ≤ 1000
  • Puterile armelor sunt numere naturale ≤ 2.000.000

Exemplu

arme.in arme.out
3 2
3 1 7
4 5
16

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 4 categorii