Fișierul intrare/ieșire cutii1.in, cutii1.out Sursă ONI 2003 clasa a 8-a
Autor Rodica Pintea Adăugată de avatar francu Cristian Frâncu francu
Timp de execuție pe test 0.1 sec Limită de memorie 16384 KB
Scorul tău N/A Dificultate stea de rating de tip fullstea de rating de tip fullstea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip empty
open book Poți vedea testele pentru această problemă accesând atașamentele .

Cutii1 (clasa a 6-a)

Notă: acestei probleme i-au fost adăugate zece teste.

Pe o bandă ce desfășoară o mișcare ”du-te-vino” se află n cutii, inițial goale. Un dispozitiv fix suspendat deasupra benzii eliberează câte o bomboană din timp în timp plasând-o în cutia aflată în momentul respectiv în dreptul său. Banda se deplasează constant astfel încât la fiecare secundă se află o altă cutie în dreptul dispozitivului D (cutia vecină celei care s-a aflat anterior în dreptul acestuia). Dacă n=4, atunci inițial cutia numărul 1 se află în dreptul dispozitivului, în secunda imediat următoare banda se va deplasa astfel încât cutia 2 se va afla în dreptul dispozitivului. În secundele 3, 4, 5, 6, 7, 8 etc. cutiile 3, 4, 3, 2,1, 2 etc. se vor afla succesiv în dreptul dispozitivului.

Lungimea totală a benzii este de 2·n-1 ori mai mare decât lungimea unei cutii, astfel încât in timpul mișcării, va exista în permanență o cutie sub dispozitivul care eliberează bomboane.

În figura alăturată sunt reprezentate primele 8 secunde de funcționare a ansamblului format din banda rulantă cu 4 cutii și dispozitivul D. Se știe că în prima secundă de funcționare a ansamblului dispozitivul eliberează o bomboană în cutia numărul 1.

Cerință

Cunoscându-se numărul de cutii n, durata de timp t dintre două eliberări succesive de bomboane și numărul de bomboane b eliberate în total de dispozitiv, să se determine numărul de cutii care rămân goale și numărul maxim de bomboane existente într-o cutie la sfârșitul procesului.

De exemplu, dacă n=6, t=4 și b=10, atunci, deoarece în secundele 1, 5, 9, 13, 17, 21, 25, 29, 33, 37 dispozitivul eliberează câte o bomboană în cutiile 1, 5, 3, 3, 5, 1, 5, 3, 3 și respectiv 5, înseamnă că au rămas 3 cutii goale (cutiile 2, 4 și 6) și numărul maxim de bomboane dintr-o cutie este 4.

Date de intrare

Fișierul de intrare cutii1.in conține pe o linie, separate prin câte un spațiu între ele, numerele n, t, b:

n (numărul total de cutii)
t (numărul de secunde după care dispozitivul eliberează o altă bomboană)
b (numărul total de bomboane eliberate)

Date de ieșire

Fișierul de ieșire cutii1.out conține pe o linie, cu un spațiu între ele, numerele c și m:

c (numărul de cutii rămase goale la sfîrșitul procesului)
m (numărul maxim de bomboane existente într-o cutie la sfârșitul procesului)

Restricții

  • 1 < n < 1000
  • 0 < t < 1000000
  • 0 < b < 1000000000

Exemplu

cutii1.in cutii1.out
4 17 5
0 2

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 5 categorii