Fişierul intrare/ieşire:diagonal.in, diagonal.outSursăCerc informatică Vianu
AutorCristian FrancuAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Diagonal (clasa a 6-a)

Notă: acesta este un exerciţiu introductiv de lucru cu matrice. Rezolvaţi exact ceea ce vi se cere, fără a încerca să-l "fentaţi". Dacă păcăliţi un exerciţiu atît de simplu vă păcăliţi pe voi înşivă.

Se citeşte o matrice pătrată de caractere. Să se afişeze două linii de caractere, fiecare linie conţinînd toate caracterele matricei. Prima linie afişată conţine caracterele matricei în parcurgerea pe diagonale paralele cu diagonala principală. A doua linie afişată conţine caracterele matricei în parcurgerea pe diagonale paralele cu diagonala secundară. Diagonala principală este din coţul stînga sus în colţul dreapta jos. Diagonala secundară este din colţul dreapta sus, în colţul dreapta jos. Atenţie! Fişierul de intrare conţine numai matricea de caractere, fiecare linie terminîndu-se cu '\n'. Nu se dă n, dimensiunea matricei, trebuie sa o deduceţi. Exemplu:

Diagonale paralele cu diagonala principalăDiagonale paralele cu diagonala secundară
Prima linie afişată: minejoafkpbglchd
A doua linie afişată: abecfidgjmhknlop

Date de intrare

Fişierul de intrare diagonal.in conţine linii de litere mici terminate cu sfîrşit de linie. Fiecare linie are acelaşi număr de litere, iar numărul de linii este egal cu numărul de litere pe fiecare linie.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire diagonal.out se vor scrie două linii. Prima linie conţine aceleaşi litere din matricea de la intrare, parcurse pe diagonale paralele cu diagonala principală. A doua linie conţine aceleaşi litere din matricea de la intrare, parcurse pe diagonale paralele cu diagonala secundară.

Restricţii

  • dimensiunea matricei este între 1 şi 100
  • toate caracterele matricei sînt litere mici

Exemplu

diagonal.indiagonal.out
abcd
efgh
ijkl
mnop
minejoafkpbglchd
abecfidgjmhknlop
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici