Fișierul intrare/ieșire diagonal.in, diagonal.out Sursă Cerc informatică Vianu
Autor Cristian Frâncu Adăugată de avatar francu Cristian Frâncu francu
Timp de execuție pe test 0.1 sec Limită de memorie 2048 KB
Scorul tău N/A Dificultate stea de rating de tip fullstea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip empty
open book Poți vedea testele pentru această problemă accesând atașamentele .

Diagonal (clasa a 6-a)

Notă: acesta este un exercițiu introductiv de lucru cu matrice. Rezolvați exact ceea ce vi se cere, fără a încerca să-l “fentați”. Dacă păcăliți un exercițiu atît de simplu vă păcăliți pe voi înșivă.

Se citește o matrice pătrată de caractere. Să se afișeze două linii de caractere, fiecare linie conținînd toate caracterele matricei. Prima linie afișată conține caracterele matricei în parcurgerea pe diagonale paralele cu diagonala principală. A doua linie afișată conține caracterele matricei în parcurgerea pe diagonale paralele cu diagonala secundară. Diagonala principală este din coțul stînga sus în colțul dreapta jos. Diagonala secundară este din colțul dreapta sus, în colțul dreapta jos. Atenție! Fișierul de intrare conține numai matricea de caractere, fiecare linie terminîndu-se cu ‘\n’. Nu se dă n, dimensiunea matricei, trebuie sa o deduceți. Exemplu:

Diagonale paralele cu diagonala principală Diagonale paralele cu diagonala secundară


Prima linie afișată: minejoafkpbglchd
A doua linie afișată: abecfidgjmhknlop

Date de intrare

Fișierul de intrare diagonal.in conține linii de litere mici terminate cu sfîrșit de linie. Fiecare linie are același număr de litere, iar numărul de linii este egal cu numărul de litere pe fiecare linie.

Date de ieșire

În fișierul de ieșire diagonal.out se vor scrie două linii. Prima linie conține aceleași litere din matricea de la intrare, parcurse pe diagonale paralele cu diagonala principală. A doua linie conține aceleași litere din matricea de la intrare, parcurse pe diagonale paralele cu diagonala secundară.

Restricții

  • dimensiunea matricei este între 1 și 100
  • toate caracterele matricei sînt litere mici

Exemplu

diagonal.in diagonal.out
abcd
efgh
ijkl
mnop
minejoafkpbglchd
abecfidgjmhknlop

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 2 categorii