Fișierul intrare/ieșire optim.in, optim.out Sursă ONI 2012 clasa a 8-a
Autor Dana Lica Adăugată de avatar francu Cristian Frâncu francu
Timp de execuție pe test 1 sec Limită de memorie 2048 KB
Scorul tău N/A Dificultate stea de rating de tip fullstea de rating de tip fullstea de rating de tip fullstea de rating de tip fullstea de rating de tip full
open book Poți vedea testele pentru această problemă accesând atașamentele .

Optim (clasa a 8-a)

Gigel primea de la mama lui, ca temă, o foaie pe care era scris un șir de N numere întregi. Singurul calcul pe care știa să îl facă până acum era suma tuturor numerelor. Pentru aceasta el plasa N-1 semne de adunare, +, între numerele aflate pe poziții consecutive în șir și calcula astfel suma acestor numere. Între timp a crescut și a învățat și operația de înmulțire pentru care folosește semnul *. Din șirul celor N-1 semne de adunare, îi trece prin minte să înlocuiască K semne + cu K semne *.

Își dă seama că tema se complică, deoarece înmulțirile trebuie efectuate înaintea adunărilor, dar nu se dă bătut și duce calculul până la capăt.

Cerință

Scrieți un program care să determine valoarea minimă pe care o poate obține și valoarea maximă pe care o poate obține după înlocuirea menționată.

Date de intrare

Fișierul de intrare optim.in conține pe prima linie numerele naturale N și K, separate printr-un spațiu, reprezentând numărul de numere întregi din șir, respectiv numărul de operații de înmulțire ce vor fi efectuate. Pe cea de a doua linie se află N numere întregi separate prin câte un spațiu, x1 x2 ... xN, reprezentând numerele din șir.

Date de ieșire

Fișierul de ieșire optim.out va conține pe o singură linie, separate printr-un spațiu, în ordine crescătoare, cele două valori cerute.

Restricții

  • 2 ≤ N ≤ 30
  • 0 ≤ K ≤ 9; K < N
  • -8 ≤ xi ≤ 8, 1 ≤ i ≤ N

Exemplu

optim.in optim.out Explicație
6 3
2
0
3
-1
7
-4
-31 86
2 * 0 + 3 * (-1) + 7 * (-4) = -31
2 + 0 + 3 * (-1) * 7 * (-4) = 86

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 1 categorii