Fișierul intrare/ieșire permfix.in, permfix.out Sursă ad-hoc
Autor din folclor Adăugată de avatar vmanz Victor Manz vmanz
Timp de execuție pe test 0.1 sec Limită de memorie 512 KB
Scorul tău N/A Dificultate stea de rating de tip fullstea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip empty
open book Poți vedea testele pentru această problemă accesând atașamentele .

Permfix

Spunem ca o permutare p de ordinul N are puncte fixe daca exista 1 ≤ i ≤ N, astfel incat p(i) = i. O permutare fara puncte fixe de ordin N are numarul de ordine A daca se afla pe pozitia A in sirul ordonat lexicografic al permutarilor de ordin N care NU au puncte fixe.
Scrieti un program care citeste N, K si un sir A(1), A(2), ..., A(K) sortat crescator si afiseaza imaginile permutarilor cu numerele de ordine A(1), A(2), ..., A(K) care NU au puncte fixe.

Date de intrare

Fișierul de intrare permfix.in va contine pe prima linie doua numere naturale N si K. Pe urmatoarea linie se afla valorile sirului A(1), A(2), ..., A(K) separate prin cate un spatiu.

Date de ieșire

Fisierul de ieșire permfix.out va contine pe cate o linie, cele K permutari de ordinul N cerute, in ordinea descrisa in fisierul de intrare. Numerele de pe fiecare linie a fisierului vor fi separate prin cate un spatiu.

Restricții

  • 2 ≤ N ≤ 9
  • 1 ≤ K ≤ 5
  • 1 ≤ A(i) ≤ TOTAL, unde 1 ≤ i ≤ K iar TOTAL reprezinta numarul total de permutari de ordinul N cu proprietatea enuntata existente

Exemplu

permfix.in permfix.out
3 2
1 2
2 3 1
3 1 2

Explicație

Permutarile (1, 2, 3), (1, 3, 2), (2, 1, 3) si (3, 2, 1) au puncte fixe.

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 2 categorii