Fișierul intrare/ieșire ruleta.in, ruleta.out Sursă .campion 2008
Autor Emanuela Cerchez Adăugată de avatar francu Cristian Frâncu francu
Timp de execuție pe test 0.1 sec Limită de memorie 16384 KB
Scorul tău N/A Dificultate stea de rating de tip fullstea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip empty
open book Poți vedea testele pentru această problemă accesând atașamentele .

Ruleta (clasa a 5-a)

Ana are o ruletă care are forma unui disc împărțit în N sectoare. În fiecare sector este scris un număr natural. Este posibil ca același număr să fie scris în mai multe sectoare. Ana a rotit ruleta și îi spune lui Barbu numerele scrise în sectoarele care trec prin dreptul acului ruletei. În plus Ana îi spune lui Barbu că la sfârșit în dreptul acului ruletei se află chiar sectorul care era inițial în dreptul acului. Barbu trebuie să ghicească numărul de sectoare pe care le are ruleta, bineînțeles fără a o vedea. Cum problema ar putea avea mai multe soluții, Ana îi cere soluția în care numărul sectoare este minim.

Cerință

Dată fiind succesiunea numerelor din sectoarele ce trec prin dreptul acului ruletei, să se detemine numărul minim de sectoare din care ar putea fi formată ruleta.

Date de intrare

Fișierul de intrare ruleta.in conține pe prima linie un număr natural P reprezentând numărul de sectoare ce trec prin dreptul acului ruletei. Pe cea de a doua linie se află P numere naturale separate prin spații, reprezentând numerele scrise în cele P sectoare.

Date de ieșire

Fișierul de ieșire ruleta.out va conține o singură linie pe care va fi scris un singur număr natural reprezentând numărul minim de sectoare ale ruletei.

Restricții

  • 1 < P ≤ 30000
  • Numerele înscrise în sectoarele ruletei sunt naturale ≤ 32000

Exemple

ruleta.in ruleta.out
13
5 3 1 3 5 2 5 3 1 3 5 2 5
6
4
1 1 1 1
1

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 4 categorii