Fișierul intrare/ieșire: submultimi.in, submultimi.out Sursă ad-hoc
Autor din folclor Adăugată de vmanzVictor Manz vmanz
Timp execuție pe test 0.2 sec Limită de memorie 512 KB
Scorul tău N/A Dificultate normalnormalnormalnormalnormal

Vezi soluțiile trimise | Statistici

Submultimi

Spunem ca o submultime nevida a multimii {1, 2, …, N} ce are suma elementelor para are numarul de ordine A, daca ea se afla pe pozitia A in sirul submultimilor nevide ce au suma elementelor para ale multimii {1, 2, …, N}.
Scrieti un program care citeste doua numere naturale N, K si un sir A(1), A(2), …, A(K) ordonat crescator si afiseaza submultimile multimii {1, 2, …, N} cu suma elementelor para si numarul de ordine A(1), A(2), …, A(K), in ordine.

Date de intrare

Fisierul de intrare submultimi.in va contine pe prima linie numerele naturale N si K, iar pe a doua linie valorile sirului A(1), A(2), …, A(K).

Date de ieșire

In fisierul de ieșire submultimi.out vor fi scrise pe linii separate submultimile cu proprietatea si numarul de ordine cerut. Elementele fiecarei submultimi vor fi separate prin cate un spatiu. Submultimile vor fi afisate in ordinea din fisierul de intrare.

Restricții

  • 2 ≤ N ≤ 21
  • 1 ≤ K ≤ 5
  • 1 ≤ A(i) ≤ TOTAL, unde 1 ≤ i ≤ K iar TOTAL este numarul total de submultimi cu proprietatea enuntata

Exemplu

submultimi.in submultimi.out
3 2
1 3
1 2 3
2

Explicație

Submultimile au fost afisate in ordine lexicografica. Submultimile {1}, {1,2}, {2,3} si {3} nu au suma elementelor un numar par, prin urmare nu au fost afisate.

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 2 categorii