Fişierul intrare/ieşire:submultimi.in, submultimi.outSursăad-hoc
AutorDin FolclorAdăugată devmanzVictor Manz vmanz
Timp execuţie pe test0.2 secLimită de memorie512 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Submultimi

Spunem ca o submultime nevida a multimii {1, 2, ..., N} ce are suma elementelor para are numarul de ordine A, daca ea se afla pe pozitia A in sirul submultimilor nevide ce au suma elementelor para ale multimii {1, 2, ..., N}.
Scrieti un program care citeste doua numere naturale N, K si un sir A(1), A(2), ..., A(K) ordonat crescator si afiseaza submultimile multimii {1, 2, ..., N} cu suma elementelor para si numarul de ordine A(1), A(2), ..., A(K), in ordine.

Date de intrare

Fisierul de intrare submultimi.in va contine pe prima linie numerele naturale N si K, iar pe a doua linie valorile sirului A(1), A(2), ..., A(K).

Date de ieşire

In fisierul de ieşire submultimi.out vor fi scrise pe linii separate submultimile cu proprietatea si numarul de ordine cerut. Elementele fiecarei submultimi vor fi separate prin cate un spatiu. Submultimile vor fi afisate in ordinea din fisierul de intrare.

Restricţii

  • 2 ≤ N ≤ 21
  • 1 ≤ K ≤ 5
  • 1 ≤ A(i) ≤ TOTAL, unde 1 ≤ i ≤ K iar TOTAL este numarul total de submultimi cu proprietatea enuntata

Exemplu

submultimi.insubmultimi.out
3 2
1 3
1 2 3
2

Explicaţie

Submultimile au fost afisate in ordine lexicografica. Submultimile {1}, {1,2}, {2,3} si {3} nu au suma elementelor un numar par, prin urmare nu au fost afisate.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici