Fișierul intrare/ieșire suprapuneri1.in, suprapuneri1.out Sursă OJI 2007 clasa a 9-a
Autor Constantin Gălățan Adăugată de avatar francu Cristian Frâncu francu
Timp de execuție pe test 0.1 sec Limită de memorie 2048 KB
Scorul tău N/A Dificultate stea de rating de tip fullstea de rating de tip fullstea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip empty
open book Poți vedea testele pentru această problemă accesând atașamentele .

Suprapuneri 1 (clasa a 6-a)

Un cod de bare 2D este o matrice pătrată de NxN celule, fiecare celulă putînd fi albă sau neagră. Marfa este identificată cu un astfel de cod de bare, numit șablon. Atunci cînd clientul cumpără un obiect codul său de bare, numit și mostră, este scanat și comparat cu cel al șablonului. Dorim să știm dacă șablonul și mostra se potrivesc, adică dacă se pot suprapune perfect, alb la alb și negru la negru. Desigur că mostra poate fi scanată în orice poziție, sau chiar întoarsă pe dos.

În exemplul de mai sus mostra 1 se poate suprapune cu șablonul dacă o rotim cu 180°, iar mostra 3 se suprapune cu șablonul întorcînd-o pe dos și răsucind-o. Mostra 2 nu se poate suprapune.

Cerință

Scrieți un program care determină care din mostrele de la intrare se potrivesc cu șablonul.

Date de intrare

Fișierul de intrare suprapuneri1.in conține pe prima linie două numere naturale N și M despărțite printr-un spațiu. N este dimensiunea matricelor care reprezintă șablonul mostrele. M reprezintă numărul de mostre. Urmează M+1 grupuri de câte N linii a cîte N numere fiecare. Primul grup de N linii codifică șablonul. Următoarele M grupuri de câte N linii codifică fiecare câte o mostră. Pe fiecare linie sunt câte N valori întregi, despărțite printr-un singur spațiu. Celulelor negre le corespunde valoarea 1, iar celor albe, valoarea 0.

Date de ieșire

În fișierul de ieșire suprapuneri1.out se vor scrie M linii, câte o valoare pe linie. Pe linia i se va scrie valoarea 1 dacă mostra i se poate suprapune cu șablonul, sau valoarea 0 în caz contrar.

Restricții

  • 2 ≤ N, M ≤ 50

Exemplu

suprapuneri1.in suprapuneri1.out Explicație
3 3
1 1 1
0 0 1
0 1 0
0 1 0
1 0 0
1 1 1
1 0 1
1 0 0
1 1 0
0 1 1
1 0 1
0 0 1
1
0
1
Datele de intrare sînt conforme cu figura.

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 2 categorii